Koli VisitKoli on Facebook
fi | en | ru

Kolin ladut

  • Kolin ladut

Latutiedot 25.1.2022: Avoinna valaistu latu (25 km), yhdyslatu ja Ukko-Kolin 3 km lenkki, pohjoinen jäälatu Merilänrannasta Raapionsaareen ja Vuonislahteen (9 km) sekä latu Kopravaarasta Ahmovaaraan (noin 10 km)

Linkki: Kartta ja ajantasainen tieto tästä 

Kolun upeiden vaaramaisemien huomasta löytyy latuja parhaimmillaan yli 80 kilometriä. Kolin yhtenäinen 25 km valaistu latu on Suomen pisin. 

Kolin hiihtosesonki käynnistyy heti, kun lunta on muutama sentti ja latuja päästään pohjustamaan. Ensimmäisenä avataan valaistu latu, joka kulkee läpi Kolin alueen, ja jolle majoittujilla on helppo pääsy. Yhtenäinen valaistu latu kulkee Loma-Kolin alueelta aina Kopravaaraan Koli Freetimelle saakka. Loma-Kolin alueella Käränkälampea kiertää valaistu latulenkki, jolla voi valita joko 5 tai 6,5 km mittaisen reitin.

Valaistun ladun lisäksi löytyy lukuisia muita lyhyempiä hiihtoreittejä. Kolin kansallispuiston huikeissa vaaramaisemissa Ukko-Kolin tuntumassa kulkevat kolmen ja seitseman kilometrin mittaiset lenkit. Pielisen jäälle avataan viimeistään helmikuun puolessa välissä 9 ja 11 km:n pituiset ladut.

Kolin hyvä lumitilanne ja korkea sijainti suovat maastohiihtäjille jopa 5 kk mittaisen kauden vuosittain. Kolilta löytyvät varmasti Suomen vaihtelevimmat hiihtomaastot: vaarojen rinteillä kivutaan tosissaan, ja palkintona ovat huikeat maisemat ja vauhdikkaat laskut. Välillä nautiskellaan honkien huminasta ja pellon pientareiden avoimuudesta. Tasamaastoa suosivat hiihtäjät voivat suunnata Pielisen laduille, jossa avara taivas ja upeat maisemat ovat läsnä koko ajan.

Laajimmillaan Kolin latuverkosto on helmi-maaliskuun vaihteessa. Kolin latuverkostoa voi seurata ajantasaisesti alla olevasta linkistä, josta löytyy myös tulipaikkatietoa. Kolin palvelupisteillä myydään paperisia latukarttoja, joista löytyvät myös latukahviloiden ja tulipaikkojen sijainnit. Alta löytyvät myös linkit Kolin perinteisiin tunnelmallisiin hiihtotapahtumiin Maisema- ja Ahmanhiihtoon.

Vuosittain maaliskuussa: Maisemahiihto

Vuosittain maaliskuussa: Ahmanhiihto 

Ilmoittaudu mukaan! Rauhallisia hyvän mielen hiihtopäiviä!

Sijainti

Merilänrannantie 68
83960 Koli

Koordinaatit 63.1573, 29.8344

Etäisyydet

Ukko-Kolin rinteet 6.5
Ukko-Koli 7.2
Kolinportti 13.2
Kolin ladut 0
Camping ja uimaranta 0.9
Kolin Satamaravintola 5.1
Kolin kylä 5.6